През България преминала транспортна техника за украинската армия

През България са преминали автовози с транспортни средства на украинските части в KFOR от Косово.
 
Това призна премиерът Бойко Борисов в отговор на парламентарен въпрос от "Атака" във връзка с преминал през територията на страната конвой с техника, съобщи БГНЕС. 
 
От "Атака" посочиха, че са излъчили любителски клип от 9 януари от района на Ловеч, в който се виждат как преминават автовози с военна техника през територията на страната в посока Румъния.
 
"Това е така", призна Борисов, но отбеляза, че след проверка е установено, че става дума за транспортни средства, а не за оръжейна система. От думите му стана ясно, че украински части в KFOR са се предислоцирали от Косово.
 
Автомобилите на KFOR са ясно обозначени, а тези автомобили не са имали знаци на KFOR, а само украински флагове, каза в отговор депутатът от "Атака" Илиян Тодоров, но Борисов не коментира тази констатация.
Източник: в.ТРУД
ЖП транспорт

БДЖ подписали договор за милиони, по който АОП е дала негативно становище

Редица нарушения са установени от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията по т. нар. проект „Сокол“, при който БДЖ възложи ремонта на 15 стари вагона срещу 26,7 милиона лева […]

ЖП транспорт

Поскъпването на жп пътя

Цените за ползване на железопътната инфраструктура са се увеличили от февруари тази година със 7-8% Третото управление на ГЕРБ в транспорта ще бъде запомнено с масовото увеличаване на таксите по […]