Ремонтът на булевард „Европа“ предизвиква въпроси отново за качеството на столичните строителни проекти

знак за предупреждение за ремонтни дейности

Възникналата неравност на бул. “Европа”, която е резултат от ремонтните работи през юни 2023 г., предизвика недоволство сред гражданите и призиви за отговорност от страна на Столична община. Въпреки сключеното споразумение с Агенция “Пътна инфраструктура” за съвместно финансиране и поддържане на пътната инфраструктура в столицата, общината е тази, която носи отговорността за качеството на извършените дейности.

Според утвърдените документи, Столична община не само че трябва да финансира, но и да организира, възлага и осъществява контрола над строителните и поддържащи дейности на територията на града. Причинените проблеми в тази част на булевард “Европа” са пример за пропуски в този контрол. Това подкопава отново доверието в общинските институции и поражда въпроси за ефективността на изразходваните средства.

Общината е длъжна да осигури безопасността и комфорта на пътуващите, поддържайки пътната инфраструктура в съответствие със стандартите и очакванията на гражданите. Настоящият инцидент показва, че този ангажимент не е изпълнен, което засяга ежедневието на всички, използващи въпросния участък от булевард “Европа”.

поддутина след ремонт на булевард Европа в София
След ремонт на отсечка от булевард Европа има поддутина

Изправена пред тези обстоятелства, общинската администрация трябва да предприеме незабавни действия за отстраняване на дефектите и да гарантира, че подобни ситуации няма да се повтарят в бъдеще. В крайна сметка, отговорността за подобряването на инфраструктурата и качеството на живот в града е колективна, като изисква прозрачност, отчетност и ангажираност от страна на всички заинтересовани страни, предават от Агенция пътна инфраструктура (АПИ).

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…