С 14% са се увеличили пътниците през летище София в началото на годината

През първите два месеца на годината преминалите през летище София пътници са се увеличили с 14 на сто. Общо са били обслужени 641 807 души, сочат данните на порта.

Със 17% са се увеличили пътуващите по редовни международни линии в резултат на откритите през лятото на предходната година нови директни маршрути. За пръв път през настоящия зимен сезон две от традиционните туристически вериги – на английската авиокомпания Thomas Cook, се изпълняват като редовни линии, а не като чартър, съобщават от летището.

От началото на годината 7045 са кацналите и излетелите самолети на летището, което е увеличение от 10% на годишна база. И тук най-голям ръст – от над 13%, отбелязват международните редовни линии.

Товарният поток също расте през януари и февруари – с 12 на сто до 2974 тона. Увеличението се дължи на по-големите обеми, превозени с товарни самолети (+22%), докато по редовните пътнически линии се запазва нивото от предходната година.

Летище София ще посрещне лятното разписание на полетите, което влиза в сила от 27 март, с 4 нови директни маршрута до Аликанте, Осло/Торп, Хамбург/Любек и Бирмингам. През април Ryanair започва своята редовна програма от София до Пиза и до Лондон/Станстед.

Източник : www.dnevnik.bg

ЖП транспорт

Bombardier Transportation отваря офис в София за подкрепа на български проекти

БЪЛГАРИЯ: Bombardier Transportation създаде дъщерно дружество в България и откри офис за управление на проекти в София. „Със значителната модернизация на железопътния транспорт в България, този нов офис бележи важен […]

Uncategorized

Караянчева, ако някой може да дава разрешения за метрото, това не сте вие от ГЕРБ

Михаил Рангелов „Като не ви харесва Бойко, не ходете с метрото“, призова протестиращите председателката на парламента Цвета Караянчева. Въпреки, че присвояването на държавни постижения за партийни цели е нормална практика […]

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]