С 14% са се увеличили пътниците през летище София в началото на годината

През първите два месеца на годината преминалите през летище София пътници са се увеличили с 14 на сто. Общо са били обслужени 641 807 души, сочат данните на порта.

Със 17% са се увеличили пътуващите по редовни международни линии в резултат на откритите през лятото на предходната година нови директни маршрути. За пръв път през настоящия зимен сезон две от традиционните туристически вериги – на английската авиокомпания Thomas Cook, се изпълняват като редовни линии, а не като чартър, съобщават от летището.

От началото на годината 7045 са кацналите и излетелите самолети на летището, което е увеличение от 10% на годишна база. И тук най-голям ръст – от над 13%, отбелязват международните редовни линии.

Товарният поток също расте през януари и февруари – с 12 на сто до 2974 тона. Увеличението се дължи на по-големите обеми, превозени с товарни самолети (+22%), докато по редовните пътнически линии се запазва нивото от предходната година.

Летище София ще посрещне лятното разписание на полетите, което влиза в сила от 27 март, с 4 нови директни маршрута до Аликанте, Осло/Торп, Хамбург/Любек и Бирмингам. През април Ryanair започва своята редовна програма от София до Пиза и до Лондон/Станстед.

Източник : www.dnevnik.bg

Градски транспорт

Граждани проплакаха: Поражения и в жилищата край метрото в „Хаджи Димитър“

 Редактор: Ралица БратановаP Три дни след като метрото в района на „Хаджи Димитър“ спря, а релсите се надигнаха наши зрители сигнализираха – започват същите процеси и в близките до проблемната метростанция жилищни блокове.  […]

Автомобилен транспорт

ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО – ИНОЕЪР И ИНОВАТИВЕН ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ

На 14.01.21г. се състоя изложение на превозни средства по повод 120-годишнината на градския транспорт в София. Наред с разказите за транспорта от миналото, публиката се запозна и с планираните иновации […]

ЖП транспорт

РЖД започна превоз на ремаркета

17 ремаркета бяха натоварени на жп платформи и потеглиха от гара Нефтекамск до гара Усинск, като разстоянието между двете станции е 1828 км. Ремракетата се транспортират на специални вагони с дълги бази, собственост на […]