Търсят кой да изгради Суперекспоцентъра в пристанище Бургас

Комплексът ще струва 15 млн. лв.

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура " обяви обществената поръчка, чрез която търси проектант и изпълнител за строежа на експоцентъра, който предстои да бъде изграден в бургаското пристанище .

Стойността на поръчката е 15 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнението й е 25 месеца.

Инвестиционното намерение е с основна цел създаване на модерна сграда, в която ще има конгресен и научно-изследовател-ски център за контрол и изследване на Черно море. Реализацията на проекта е част от концепцията на Общия устройствен план на Бургас, чиято цел е отваряне на града към морето, изнасяне на промишлените дейности и преструктуриране на крайбрежните промишлени зони. Като акценти се посочват и възможността за създаване на модерно яхтено пристанище и на вторичен градски обслужващ център чрез определяне на нови терени за обществено обслужване с предлагане на услуги от различен характер. Ще бъдат обособени зони за отдих и риболов, терени за детски и спортни площадки и зелени площи.

Теренът, върху който ще се строи сградата, е предоставен за управление на ДП „Пристанищна инфраструктура " и представлява част от пристанищен терминал Бургас – Изток. Морският експоцентър ще е разположен югоизточно от сградата на Магазия 1.

Предметът на настоящата обществена поръчка включва изпълнението на идеен архитектурен проект в три варианта заедно с предложение за конструктивно-строителна система, изготвяне на работен проект по всички части въз основа на избрания идеен архитектурен вариант и изпълнение на строително-монтажите работи за първи етап като конструкции, архитектура, геология, геодезия, ВиК, електро, КИПиА, ОВК, ПБ, EE, паркоустройство и благоустройство. Не се включва доставката и монтажът на подвижно обзавеждане и изграждането на пешеходен мост (пасарелка), осъществяващ връзката между сградата и вълнолома.

Кандидат-изпълнители-те могат да подават оферти и заявления за участие до 16 май тази година в ДП „Пристанищна инфраструктура " в София. Ценовите предложения ще бъдат отворени на 17 май на същото място.

Източник : www.crossdisplay.bg

ЖП транспорт

Bombardier Transportation отваря офис в София за подкрепа на български проекти

БЪЛГАРИЯ: Bombardier Transportation създаде дъщерно дружество в България и откри офис за управление на проекти в София. „Със значителната модернизация на железопътния транспорт в България, този нов офис бележи важен […]

Uncategorized

Караянчева, ако някой може да дава разрешения за метрото, това не сте вие от ГЕРБ

Михаил Рангелов „Като не ви харесва Бойко, не ходете с метрото“, призова протестиращите председателката на парламента Цвета Караянчева. Въпреки, че присвояването на държавни постижения за партийни цели е нормална практика […]

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]