Васил Терзиев защити изграждането на велоалея в центъра на София

васил терзиев кмет на софия
© Булфото (архив)

Кметът на София Васил Терзиев защити решението за новата организация на движение в центъра на София. Няколко дни в района на бул. “Фритьоф Нансен” и бул. “Патриарх Евтимий” има протести заради изграждане на велоалея.

Живеещите са недоволни от премахването на част от паркоместата. Заради решението Европейският център за транспортни политики даде на съд Столична община.

Пред “Хоризонт” Васил Терзиев каза: “Застанал съм зад това решение и вярвам в целесъобразността на този проект. Чуваме хората за паркоместата и търсим решение. Ако падне решението, ще изпълним решението на съда и ще направим промяна”.

Промените в организацията на движението в центъра на София, направени от Столична община, ще доведат до задръствания. Това смята вътрешният министър Калин Стоянов. Той допълни, че по негова информация решението за тези промени е взето преди време. “Преди няколко години са взети всички тези решения и са гласувани. Аз лично не одобрявам това, което се случва там. Мисля, че ще възникне така проблем със задръствания ще има. Да, хубаво е това, което се прави, но аз лично съм на мнение, че София би следвало да осигури, на първо място, както подземни, така и надземни паркинги за всички тези автомобили, които са в централна градска част и чак тогава да мислим за това, което се прави с тези алеи в момента”, каза той.

Той смята, че “не е много коректно без да има осигурени паркинги, да се прави това”. перифразирай тази статия фромално и готова за употреба в сайт за новини, също така