Възстановяват ли се веригите на доставки в Китай

По-голямата част от китайските производители, ритейлъри, електронни търговци и доставчици на логистични услуги успяват да се възстановят, след като страната премина пика на коронавирусната епидемия. Две трети от тях вече са готови да работят на 80% или повече от капацитета си. Това показва проучване, проведено от BCI, сред близо 200 базирани в Китай производствени компании, фирмите за онлайн търговия и доставчици на логистични услуги.

Близо 60% от производствените компании посочват, че тяхната верига на доставки (т.е. доставка на компоненти и елементи) основно се е нормализирала. Същото се отнася за 47% от доставчиците на логистични услуги. 83% от компаниите са убедени, че техните вериги на доставки се нуждаят от повече устойчивост.


„Ясно е, че китайските компании все още се възстановяват от блокирането и прекъснатите вериги на доставки. Но повече от три четвърти се надяват веригите на доставки да се нормализират в рамките на два месеца“, казва Джеф Уанг, директор на консултантската компания в Шанхай. Също така се преминава към по-голямо снабдяване с компоненти, като същевременно се гарантира качеството и сигурността на доставките, тъй като повече от 90% от компаниите искат да намалят рисковете си по веригата на доставки.

Източник: Logistika.bg

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…