Заради опасността от градушка паркингите на метрото в София свършиха

Заради опасността от бури и градушки закритите паркинги на метрото в София са запълнени над 90%, съобщиха за "Дневник" от пресцентъра на Столичната община. Обичайно около половината от местата са заети.
 
На паркинга до метростанция "Бели Дунав" днес има паркирали над 500 автомобила при капацитет 540, до "Джеймс Баучер" – 580 коли от 620, и до "Цариградско шосе – Интер експо център" – 650 от 1000. По данни на местната управа в някои от часовете паркиралите коли достигат до 95% от капацитета.
 
Преди няколко седмици изненадващо над София валя едра градушка, която причини щети на много автомобили и сгради. Днес за столицата е обявен жълт код от опасност от бури и градушки.Източник: в.Монитор
 
Очаква се буря с вероятност за градушка над София от 12 до 14 ч., съобщиха от пресцентъра на Столичната община, които са получили информация от Ръководството на въздушното движение.
 
"Между 12 и 14 ч. се очаква преминаването на студен въздушен фронта през София от запад на изток. Преминаването на фронта ще е с пробивни валежи и гръмотевична дейност", пише в съобщението до медиите. На отделни места ще вали градушка, а вятърът се очаква да е от 8 до 15 м/с, се казва в информацията.
 
От Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) обявиха първа степен на опасност за бури – жълт код, в 19 области, и по-висока опасност – оранжев код, в 6 области.
 
Жълт код е обявен в областите Видин, Монтана, Перник, София-град, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Сливен, Ямбол, Бургас, Шумен, Търговище, Велико Търново, Русе и Разград.
 
Оранжев код е обявен в София-област, Пазарджик, Враца, Плевен, Ловеч и Габрово. Няма обявена опасност в областите Добрич, Варна и Силистра.

Източник: в. Дневник

Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]