Пътят към бъдещето: лидерите в областта на автомобилния транспорт се събраха в Истанбул

75 години IRU: Честване на традицията и бъдещето

Пътят към бъдещето: лидерите в областта на автомобилния транспорт се събраха в Истанбул

В Истанбул, ключовият транспортен и търговски възел на Европа, Близкия изток и Азия, се проведе форум засягащ автомобилния транспорт. В чест на 75-годишнината на IRU, събитието включи специална сесия по време на Logitrans, най-важното логистично изложение в Турция и Евразия, организирано в партньорство с TOBBUND и DFDS. Изложението подчерта значението на обединените усилия и партньорството между членовете на IRU, TOBB и UND.

Форумът събра членове на IRU, водещи транспортни компании и организации за развитие, включително и турските министерства на транспорта и търговията. Този форум се фокусира върху неотложните предизвикателства пред сектора, обсъждани бяха все по-натоварените търговски маршрути и нуждата от декарбонизация и цифровизация на автомобилния транспорт.


Георги Гвоздейков инициира еко-такса от 500 лв. за внос на употребявани автомобили

Иновации в транспорта: Пътят към декарбонизация и цифровизация

С нарастващата нужда от ефективни и устойчиви транспортни решения, дискусиите на форума се съсредоточиха върху интеграцията на иновативни подходи за декарбонизация и цифровизация в автомобилния транспорт. Участниците разгледаха как сътрудничеството между правителства и международни организации може да допринесе за по-добро бъдеще за търговията и транспорта в региона.

Международно сътрудничество: Включване на глобалните участници

Интерактивните панели на събитието осигуриха платформа за дискусии между водещи представители от публичния и частния транспорт, включително BSEC, DCS Digital Customs Services, EBRD, OTS, TRACECA, TÜM Strategy и Турския инвестиционен фонд, както и Министерството на транспорта и инфраструктурата и Министерството на търговията на Турция, които разгледаха пътищата за напредък и развитие в сектора.